· Recenzje herbat · 1 minuta
2020 Baguashan „Tanbei” Charcoal Roasted Si Ji Chun Oolong - TheTea.pl
Nietypowy oolong, które przeszedł przez mocniejsze utlenianie oraz prażenie nad węglem.
![Nietypowy oolong, które przeszedł przez mocniejsze utlenianie oraz prażenie nad węglem.](/_astro/title.BLImapVk.webp)
Pochodzenie: 300 m.n.p.m., Baguashan, Nantou, Tajwan.
Zbiór: wiosna 2020
Odmiana krzewu: Si Ji Chun
Pierwsze parzenia jest nieco mniej intensywne, ale już bardzo słodki i trochę korzenny - w sam raz na zimowe wieczory
![Pierwsze parzenie](/_astro/1.CgI2Y2LK.webp)
Drugie parzenia jeszcze bardziej słodkie, słodycz pozostaje też w aromacie pustej czarki, nutu korzenne ciut zanikają, pojawi się przyjemna łaska wanilii
![Drugie parzenie](/_astro/2.B8sUgNlB.webp)
Od trzeciego parzenia smak się stabilizuje, słodycz jest zachowana, do nut korzennych dołączają lekkie kwiaty
Szóste parzenia wciąż smakuje herbatą, można pić bardzo przyjemnie.
Ocena: 8.5/10